Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije: ,

V šolskem letu 2022/2023 organiziramo tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober. Šolsko tekmovanje bo potekalo od 14. do 18. novembra 2022, državno tekmovanje bo predvidoma 22. 1. 2023 na UM FERI v Mariboru. Razpis za tekmovanje je objavljen na spletni strani https://tekmovanja.acm.si/?q=node/654.

Vaje za tekmovanje

Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve smo objavili knjižice z nalogami, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujejo na papir. Tekmovalne pole iz preteklih let (v ločenem dokumentu so priložene tudi rešitve) lahko najdete tukaj: http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve.

Za vajo lahko z učenci višjih razredov in dijaki rešujete tudi pretekla tekmovanja v tekmovalnem sistemu. Najdete jih na naslovu: https://bober.acm.si/simple/competition/. Tam izberete tekmovanje in kliknete na tekmuj. Za začetek tekmovanja izpolnite zahtevana polja, polje koda pa obvezno pustite prazno. Sistem vam bo ob koncu reševanja nalog podal tudi povratno informacijo o pravilnosti reševanja nalog.

Potek tekmovanja

Tako kot v lanskem šolskem letu bo tekmovanje za učence od 2. do 5. razreda osnovne šole potekalo na papirju. V začetku novembra vam bomo preko tekmovalnega sistema posredovali pole, ki jih boste natisnili. Po koncu tekmovanja, vendar najkasneje do 26. novembra 2022, boste nato v tekmovalni sistem vnesli rezultate, ki so jih na tekmovanju dosegli vaši učenci. Za učence od 6. razreda osnovne šole naprej in srednješolce bo tekmovanje potekalo na računalnikih. Tekmovalni sistem bo v dneh tekmovanja odprt od 7.00 do 18.00. Tekmovalci bodo do nalog dostopali z uporabo tekmovalnih kod, ki jih boste mentorji prevzeli v tekmovalnem sistemu. Tekmovalci bodo imeli za reševanje tekmovalnih nalog na voljo 40 minut. Po končanem tekmovanju boste mentorji preverili pravilnost vnesenih imen in priimkov tekmovalcev in potrdili veljavnost njihovih poskusov. Za to boste imeli čas do 26. novembra 2021. Najboljši tekmovalci od 6. razreda dalje se uvrstijo na državno tekmovanje. Rezultati tekmovanja bodo znani najkasneje do 3. decembra 2021. Do takrat so vsi rezultati neuradni. Takrat bodo znane tudi meje za uvrstitev na državno tekmovanje.

Prijava na tekmovanje- klikni tukaj

Povezava na tekmovanje Bober 2022

Urnik tekmovanja v znanju iz računalništva Bober 2022

Ura Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
0.   5. razred   7. in 8. razred dekleta 3. razred
1.          
2.     6.r fantje    
3.     6.r dekleta    
4.         8. razred fantje
5.         4. razred
6.          

 

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)