Skoči na glavno vsebino

Projekt GoCarGo 2016/17

 

V sredo, 12. 10. 2016 smo imeli učenci 8. a razreda tehniški dan. Naslov tehniškega dne je bil Načrtovanje avtomobila GoCarGo. Kako so ga učenci doživeli, in kaj so novega spoznali pa v prispevku spodaj.

V sredo 12.10.2016 smo učenci 8.razreda imeli tehniški dan.Tehniški dan se nam je začel ob 8.15 uri in končal ob 12.45. Tehniški dan se mi je zdel super. Saj smo delali z računalniki predstavitve za avto  Go-car-go.  Ideje so bile dobre,  ter  lepe. Zato sem se težko odločila. Na koncu smo izbirali med dvema idejama –  PANDAMOBILOM in CHEESECAR. Izžrebali smo,  da bomo na GO-CAR-GO imeli avtomobilčka CHEESECAR. Dobili smo tudi zadolžitve, kaj mora kdo narediti  pri izdelavi avtomobilčka.

Sara P., Ela

Slika4

Danes smo preko računalnika risali gokarte. Delali smo v dvojicah ali skupinah po tri. Predstavili smo predstavitve v Powerpointu. Najprej smo narisali naš gokart na papirju ali s pomočjo programa slikar. Izglasovali smo avto in  poslikali izdelke. Izbirali smo med Pandamobilom in Cheese carom. Na koncu smo se odločili za cheese car. Imeli smo se zelo lepo.  Na koncu pa smo razdelili zadolžitve pri izdelavi.

Gabriela in Anja

Slika7

Danes smo imeli tehniški dan in bilo je zelo super,  saj smo lahko delali v dvojicah. Najprej smo izdelali načrte za Go car Go in predstavili ideje, s katerimi bi avtomobil izdelali. Izdelali sva PANDAMOBIL. Avtomobil je črno, bele barve in ima spredaj glavo pande. Skoraj sva zmagali a na koncu sta naju za en glasna premagala Nejc Pevec in Nejc Bec. Bilo je zelo zabavno in ustvarjalno.

Nika in Monika

Slika6

V sredo 12.10.2016 smo imeli učenci 8 razreda tehniški dan. Zbirali smo ideje za avtomobil Go car go.V skupinah smo bili po tri ali dva,  ter naredili načrt.Vsaka skupina je predstavila svojo idejo.  Vsi smo imeli zelo dobre ideje,  ampak morali smo se odločiti za enega. Glasovali smo med Pandamobilom in Cheescarjem. Na koncu je zmagal Cheescar,  kar pomeni,  da ga bomo izdelali za tekmovanje na Ptuju. Idejo za Cheescar sta si izmislila Nejc Bec in Nejc Pevec. Njuna ideja se nam je zdela dobra,  vendar nama je bila boljša Pandamobil. Na tehniškem dnevu je bilo zelo v redu,  saj smo se tudi zabavali in se veliko naučili.

Sara, Staša, Karin

Slika8

Ta dan je bil zelo zanimiv, saj smo dajali svoje ideje za avtomobilček, katerega bomo izdelali in z njim tekmovali na tekmovanju Go car go. Na začetku smo na list ali na računalniški program načrtovali avtomobilček, ga pobarvali in opisali. Ogledali smo si tudi kratek posnetek od tekmovanja Go car go in pogledali avtomobilčke od prejšnjih let. V predstavitvi smo tudi morali našteti potrebne materiale in opisati, kako bomo avtomobilček izdelali. Medtem ko so eni počivali ali delali nekaj drugega, so drugi imeli domiselne ideje ter jih predstavili. Avtomobilčki so bili zelo lepi,  ter imeli  domiselna imena. Na koncu smo še glasovali in izbran je bil avtomobilček Cheese car.  Medtem so se nekateri učenci  veselili, drugi niso prenesli poraza. Ampak do novega leto bodo že pozabili!

Jan Toplak, Žiga Vlašič, Tilen Breznik

Slika9

Danes smo imeli tehniški dan. Delali smo avto GO CAR GO. Delali smo v skupinah. Vsaka skupina si je izbrala ime avta, ga narisala in predstavila. Potem je potekala predstavitev skupin, nato pa še glasovanje. Kar nekaj avtov je bilo dobrih. Midva sva naredila CHEESE CAR. Zelo sva bila vesela, saj smo izglasovali ravno najin avto. Pri glasovanju  je bilo zelo napeto,  saj je ravno zadnji glas odloči zmagovalca. Bilo je zelo zabavno.
Nejc B., Nejc P.
Slika5
Danes smo izdelovali načrte za avto Go car go. Imeli smo veliko idej. Najprej smo avteke načrtovali, jih predstavili in na koncu izglasovali najboljšega. Glasovanje je bilo napeto.  Zmagal avto z imenom Chessecar. Imeli smo se zelo lepo. Napisali smo tudi prispevke za spletno stran. Upamo, da bomo uspeli na Ptuju.
Jan in Alen
Slika1
                                     Slika10Jutri potujemo na Ptuj, kjer se bomo predstavili z avtomobilom ChessCar. Za izdelavo je bilo potrebno veliko truda. Pri izdelavi je sodeloval cel razred. Uporabili smo številne materiale: kovino, vezano ploščo, pleksi steklo, les, ter obdelovalne postopke. Upam, da bomo dosegli visoko mesto.
(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
Dostopnost