Projekt SKUM je vseslovenski projekt, katerega namen je razvoj in udejanjanje inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja za dvig splošnih kompetenc. Osrednja ideja projekta je, da ima umetniška izkušnja poseben pedagoški potencial.

V projektu sodeluje več kot sto profesionalnih kulturnih ustanov, ustvarjalcev in umetnikov v povezavi z vzgojno-izobraževalnimi zavodi, da bi tudi vrtce in šole prežemala umetnost. V vzgojno-izobraževalni proces bo umetnik vstopil kot partner in s svojimi idejami ter edinstvenim načinom dela obogatil pedagoško delo. Tako bomo med učenci in umetnostjo vzpostavili še tesnejši stik.

Cilj projekta je torej razviti in preizkusiti didaktične pristope, ki bodo prispevali k dvigu splošnih kompetenc, še posebej na področju sporazumevalnih zmožnosti, ustvarjalnosti, kulturne raznolikosti, kritičnega odnosa do kulture in umetnosti, poleg tega pa omogočiti otrokom aktivno spoznavanje različnih področij kulture. Naša šola bo v sodelovanju z umetniki in kulturnimi ustanovami razvijala in preizkušala učinkovite pristope poučevanja preko umetnosti ter v umetnosti.

Projekt bomo izvajali pet let, in sicer med leti 2017 in 2022.

 

Pri projektu sodelujejo strokovni sodelavci šole in vrtca:

Aleksandra Kelemina Plemenič

Mateja Munda

Marko Lalić

Tanja Hebar

Maja Bromše

Zvonka Lalić

Katarina Pondrk

Valerija Gregorin Magdič

 

Marko Lalić, koordinator projekta

 

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)