V soboto, 1. aprila 2017,  smo se trije učenci 5. razreda in učiteljica v Ljubljani udeležili 2. kongresa Združenja naturopatov Slovenije.

V mesecu oktobru je to združenje razpisalo natečaj Postani raziskovalec – Najdi sporočilo, ki ti ga puščajo predniki. Narediti smo morali plakat o zdravilnih zeliščih, ki so ga potem objavili na FB strani. Tistih deset plakatov, ki je dobilo največ všečkov, se je uvrstilo v finale, med njimi smo bili tudi mi. Teh deset plakatov je potem v petek zvečer ocenila mednarodna komisija in izbrala najboljšega.

Pri izdelavi plakata nam je največ pomagala Klarina babica, ga. Hebar, in sicer z množico zdravilnih rastlin, ki smo jih pritrdili na plakat, hvala babica. Hvala tudi učiteljici Barbari za sivkino kremo.

Ko smo prišli v Ljubljano, je bilo vzdušje zelo vznemirljivo, saj nismo vedeli, kdo je najboljši in kaj sploh lahko pričakujemo.

Ko je napočil čas, da bodo razglasili najboljši plakat, smo morali vsi učenci in mentorji svoj plakat tudi predstaviti, in sicer pred vsemi udeleženci kongresa. Bili smo sproščeni, nič se nam ni zatikalo.

Nato je sledila razglasitev: »…IN NAJBOLJŠI SO… OŠ SVETI TOMAŽ, BRAVO!«

Vau, 2.000,00 evrov je naših!!!

Nato je Vid vzel v roke svojo harmoniko, Klara in Arabela pa sta zapeli Tri planike, to je bilo presenečenje za vse udeležence, podelili smo jim tudi klobučke, na katere smo pritrdili vejico rožmarina – hvala učiteljica Zdenka. Razdelili smo jim tudi blazinice napolnjene s sivko – hvala učiteljica Silva.

Ko smo prišli na Ptuj, nas je čakala pijača in hrana – hvala mama Brigita in ata Tone.

Preživeli smo zares čudovit in nepozaben dan.

Foto utrinke iz prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

 

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)