IMG_20220319_130957

Slika 63 of 63

V soboto, 19. 3. 2022, smo se člani planinskega krožka skupaj s starši in PD Maks Meško Ormož odpravili na planinski izlet na Grmado nad Celjem. Ta izlet je bil drugačen, saj se ga je udeležilo veliko mlajših učencev, njihovih staršev, babic, bratov … Iz naše šole se je zbralo rekordno število pohodnikov, kar 47. Planinsko društvo je dobilo 15 novih mladih članov.

Z vlakom smo se iz Ormoža odpeljali do Celja, kjer smo izstopili in pot nadaljevali peš. Grmada je vrh, ki se nahaja južno od Celja nad vasjo Zagrad. Na vrhu je lep razgled na Posavsko hribovje, Celje, Stari grad Celje in velik del Savinjske doline. Na vrhu je v bližini križa zvon želja. Pot na Grmado, ki ima nadmorsko višino 718 m, nas je vodila po strmi poti, ki je delno opremljena z nizko napeljanimi jeklenicami. Najtežji del  poti je bil tik pod vrhom, kjer se pot strmo vzpenja, a za naše planince ni bila pretežka. Nazaj v dolino smo hodili po položni poti. Ustavili smo se pri Celjski koči, kjer smo se okrepčali in igrali na otroških igralih.

Sonce je toplo grelo, lica naših otrok so bila rdeče obarvana, vetrič je prijetno pihal, na kotlino  pa se nam je odpiral čudovit razgled.  Malce utrujeni, ampak polni lepih vtisov smo se vrnili v Ormož. Čez mesec dni nas čaka izlet na Krim, v maju pa se bomo  odpravili še na Golico.

 

Silva Rakuša, mentorica PK

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)