Nekaj učencev izbirnega predmeta Turistična vzgoja smo se v četrtek, 16. 5. 2024, udeležili državnega srečanja tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava, ki se je odvilo v Medvodah. Na žalost nam je vreme nekoliko ponagajalo. Zelo smo se namreč veselili predstavitve na prostem, na medvoški tržnici med dvema rekama: Soro in Savo. Tako smo se že drugo leto zapored morali preseliti v športno dvorano. V uvodu so nas pozdravili predsednik TZS Dominik S. Černjak, direktorica direktorata za turizem na MGRT Dubrovka Kalin in župan Medvod Nejc Smole.

Naša šola se je predstavila s produktom “Jesenski poljub”. Ogledali smo si predstavitve ostalih šol in poskusili številne izvirne kulinarične spominke: maronovo marmelado, kakijev sladoled, palačinke s teranovo marmelado, sladice v lončkih, bujto repo, piškote s suhim sadjem, semeni in fižolom, suhe goveje grižljajčke, sok iz črnine, ladjice z listnatim testom s salom, kokice iz svinjske kože, sladico s suhimi mravljami, ajdove dobrote, pokovko z orehi in karamelo in črni kruh ter črne kekse.

Po končanih predstavitvah je sledilo še presenečenje: za malico smo dobili poseben hot dog, ki nam ga je pripravila tekmovalka iz Masterchefa 2022, Anita Ferlin. Bil je odličen!

Hvala, Turistična zveza Slovenije – za organizacijo in prijaznost, OŠ Sveti Tomaž – da smo se tekmovanja lahko udeležili, ter skritemu podporniku za majice!

 

 

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)