Občina Sv. Tomaž …

Tukaj se je vse začelo. V eni od osnovnih šol, v majhni občini Sveti Tomaž, smo se zbrali učenci, ki nas zanima turizem. Pri tem izbirnem predmetu smo kar veliko izvedeli o našem domu, vaseh, občini in omenili veliko lepega in vrednega o naši domovini.

Zbrali smo veliko receptov iz naše Prlekije in se osredotočili na en produkt – slastno čokoladno kroglico, ki skriva jurko in kostanj. Po jeseni, ki se vsa zlata prelije čez našo pokrajino, smo našo nalogo tudi poimenovali – Jesenski poljub.

Cela naloga je oblikovana po jurki, katero vsi Tomaževčani obožujemo, saj je to za nas najboljše grozdje. Tudi sami smo našli veliko podatkov o jurki in tudi kostanju, po katerem se imenuje najvišji grič v naši občini, Kostanj. Učenci smo z mentorji veliko naredili sami, npr. sami smo skuhali jurkino marmelado, jurkin sok, vlili slastne praline, pomagali pri snemanju videoposnetka, sami smo izrezali in nalepili etikete na marmelado in veliko drugih stvari.

Vsi skupaj se že zelo veselimo Turistične tržnice, ki bo 19. 4. 2024 v Mercator Centru na Ptuju od 9. 00 do 12. 00,  da vam predstavimo našo slastno kreacijo!

pripravila: Nika Nedeljko

Povezava do turistično-raziskovalne naloge: OŠ_Sveti_Tomaž_Jesenski_poljub.

PROMOCIJSKI SPOT – Jesenski poljub

Dodatek:

Recepti iz Prlekije 

Jurkine dobrote

Črna Kuhja Recepti 2 

 

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 4)