Spoštovani učitelji in predstavniki šol,

več kot 20.000 sodelujočih, skoraj 200 osnovnih šol in 1 Guinnessov rekord. Z velikim veseljem vam sporočamo, da nam je skupaj uspelo podreti obstoječ rekord – in ne samo to, več kot podvojili smo ga. S 15.225 otroci, ki so od začetka do konca odgovorili na prav vsako vprašanje, smo se uspešno vpisali v slavno Guinnessovo knjigo rekordov!  Največje zasluge gredo prav učencem in učenkam in seveda vam, učiteljem, predstavnikom šol in ravnateljem, ki ste v projektu prepoznali dodano vrednost za otroke. Učenje skozi zabavo je eden izmed najbolj učinkovitih načinov predajanja znanja, zato verjamemo, da smo sodelujočim otrokom predali neprecenljiva znanja, ki jih bodo pri odraščanju v digitalni dobi opremila z veščinami za samozavestnejšo rabo spleta, in kar je najpomembnejše – preprečila marsikatero nevšečnost. Zavedamo se, da je zaradi tehničnega obsega in zahtevnosti kviza lahko prišlo do posameznih težav pri dostopu in reševanju kviza. Za to se opravičujemo in sporočamo, da so vsi sodelujoči upoštevani pri končnih rezultatih tekmovanja šol in podiranju Guinnessovega rekorda.

Več to dvajset tisoč slovenskih osnovnošolcev je danes na pobudo A1 Slovenija in zavoda Varni internet sodelovalo v vseslovenskem spletnem kvizu na svetu in z njim osvojilo Guinnessov rekord! Kviza o varni rabi interneta se je udeležilo skoraj 200 slovenskih osnovnih šol, učenci pa so poleg nepozabnega doživetja pridobili dragoceno znanje, ki jim bo pomagalo pri varnejšem spletnem življenju. Kviz je nadgradnja projekta Spletne brihte, s katerim organizatorja že dve leti otroke izobražujeta za varno in odgovorno rabo spleta in digitalnih tehnologij.  

Tudi učenci naše šole od 6. do 9. razreda so se udeležili kviza. Ob reševanju kviza smo se veliko naučili o nevarnostih na spletu. Upam, da bomo pridobljeno znanje čimvečkrat uporabili.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)