20220331_124552

Slika 1 of 12

Danes sem se imela lepo na tehniškem  dnevu. Bilo je zabavno,  ko smo risali na les in žgali motiv.

Evelina 

Danes sva se zelo zabavali,  ker sva naredili lepo skrinjico.

Nija in Zala

Danes mi je bilo všeč pri tehniškem dnevu, saj sem si naredila lepo skrinjico.

Nika

Danes smo imeli tehniški dan! Izdelali smo leseno skrinjico! Delo smo izvedli po korakih: 1. skupina je zarisovala motiv na vezano ploščo, 2. skupina ga je zažgala na vezano ploščo s pomočjo pirografa, 3. skupina je zažagala na mero stranice skrinjice, četrta skupina jih je zalepila na dno, peta skupina je izdelala zadnji del skrinjice. Nato smo vse sestavne dele zalepili in polakirali.

Tej

Pri delu smo se zabavali. Les smo žagali, brusili, zarisovali, ga žgali in lepili, ter na koncu polakirali.

Marsel in Anže

Danes smo imeli tehniški dan, izdelali smo si skrinjo v obliki knjige. Na prvi postaji smo si izmerili in odžagali letve različnih dolžin, na drugi smo lepili, na tretji smo rašplali les, na četrti postaji smo si iz umetnega usnja izrezali pante. Na peti postaji smo si na les prerisali različne motive, na šesti pa smo si ta motiv zažgali na les.
Bilo je res lepo in zanimivo ustvarjati iz lesa.
Glorija.

Danes  smo izdelali  skrinjico, Pričeli smo z zarisovanjem. Nato smo zažgali sliko s pomočjo pirografa.  Potem smo delali ogrodje za skrinjico, brusili les v obliko pol valja,  izrezali kose umetnega usnja. Vse skupaj prilepili, da ima obliko skrinjice. Na koncu smo skrinjo polaakirali.

Bine in sebastjan

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)