Dan slovenskega športa je dan za šport. Obeležili smo ga v ponedeljek, 27. septembra 2021, s tekaškim športnim dnevom, ki smo ga poimenovali TEK ZA užiTEK. S tekaškim športnim dnevom smo izvedli tudi kros za učence od 6. do 9. razreda.

Dan se je pričel v razredu z ogledom motivacijskega nagovora tekaškega trenerja Urbana Praprotnika, ki je govoril o koristnosti teka ter dal nasvet, kako pravilno teči.

Pridružil se nam je tudi g. Damjan Rajh iz Športne šole DADA. Le-ta se ukvarja s treniranjem mlajših otrok starostnega obdobja od 3. do 11. leta iz različnih športnih veščin, predvsem pa s temeljno motorično vadbo.

G. Damjan Rajh iz Športne šole DADA nam je na začetku podal nekaj besed o športu, predstavil Športno šolo DADA in na koncu organiziral trening skozi igro. Hvala.

Imeli smo se čudovito! 🙂

V prijetnem naravnem okolju smo učenci in učitelji skupaj prehodili in pretekli okrog 260 km.

Prav vsak udeleženec teka je lahko zelo ponosen nase. Dokazali ste, da ste vztrajni in da se zavedate, da je redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

 

KLIK NA FOTO-VIDEO

 

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)