V četrtek, 21. 3. 2019, smo imeli tehniški dan v 7. razredu. Tehniški dan je potekal 5 šolskih ur. Tema tehniškega dne je bila izdelava stojala za kartice in obesek za ključe. Letos smo se pri pouku tehnike in tehnologije učili o umetnih masah. Na tehniškem dnevu smo to znanje uporabili. Z delom učencev sem zelo zadovoljen. Bili so ustvarjalni, delovni, marljivi, glasba za nagrado jim je bila tudi všeč. Kako pa so gledale na tehniški dan radovedne otroške oči?

Nekaj misli učencev:

Bilo je zelo zanimivo, poučno… Naučili smo se,  kako narediti obesek. Zelo smo se zabavali, saj smo pri delu poslušali in peli pesmi. Ustvarjali smo z različnimi pripomočki in materiali. Naredili smo si svojo stojalo za kartice. Delali smo z vročim lepilom, z napravo za žganje v les,… Na stojalo smo si lahko kaj narisali in napisali. V šolo smo si lahko prinesli manjše slike, in jih dali v obesek. Med tem ko smo čakali, da se obeski posušijo, smo v računalniški učilnici napisali prispevek za spletno stran. Zelo smo uživaliwink

Sara, Arabela in Teja

Bilo zelo zabavno je,

skupaj delali smo še.

Obeske delali smo mi,

dodali sliko skoraj vsi.

Glasbo smo poslušali, z

elo smo se zabavali.

Žeblje smo zabijali,

in si pomagali.

Prepogibali pleksisteklo smo,

in zapeli pesmico.

Vsak drugače delal je,

a vse najlepše so bile.

Učitelj res zadovoljen je,

ker potrudili smo se.

Izdelki zdaj na klopi so,

se veselo smejejo.

Vsak pogled jih očaral je,

posebej ravnateljico še.

Zdaj to pesem pišemo,

in se odpeljemo.

KONEC!

Avtorici: Larisa Šeruga in Mateja Puc.

Današnji dan!

Bil je super, zanimiv, kreativen in zabaven! Danes smo ustvarili škatlico za papirčke. Vrtali smo, lepili, brusili, tolkli…Naučili smo se večino stvari z lesom… Smo se zelo lepo imeli…Hvala za današnji DAN!

Aljaž in Matjaž

Danes v četrtek 21.3.2019 smo učenci 7.a razreda imeli tehniški dan. Izdelali smo si obesek za ključe  in stojalo za pisala. Tehniški dan je potekal 5 šolskih ur. Stojalo za pisala smo izdelovali 4 šolske ure. Obesek pa smo izdelovali 1 šolsko uro. Obesek smo izdelali tako, da smo vlili epoksidno smolo in zraven smo dodali še trdilec, ter vstavili sliko ali kakšen spominek. Stojalo za pisala pa smo izdelali tako, da smo si zbrusili les in nanj zažgali poljuben motiv. Za izdelek smo uporabili različne žage in orodja. Bilo je zelo vznemerljivo in zabavno. Imeli smo se zelo lepo.

Klara in Taja laughing

Danes smo izdelovali stojalo za pisala in obesek za ključe. Imeli smo se super, smo uživali in poslušali muziko. Vnaprej nam je učitelj pripravil les. Najprej smo izdelovali stojalo za pisala. Potrebovali smo dve plošč iz umetnih masi,barvni prah iz umetne mase in dve plošči lesa. Plošči iz umetnih mas smo prepogibali. Plošči lesa pa smo okrasili z pirografom za žganje v les. Za obesek za ključe smo izdelali s pomočjo globokega  vleka, epoksidno smolo in trdilec. To smo zmešali, in vlili. V zmes smo dali sliko ali kakšno školjko. In nato še vlili, da smo prekrili školjko ali sliko. Lep pozdrav.

Sanela

Bilo je super, poučno, dobro za potrpežljivost, zanimivo. Nihšče me ni motil. Izdelek je uporaben. Všeč mi je bilo,  da smo lahko naredili izdelek po svoji volji. Zelo sproščujoče. Všeč mi je bilo,  da smo lahko puslušali glasbo. ZADNJA URA TEHNIKE JE BILA ODLIČNA.

Vid

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)