Danes smo imeli naravoslovni dan. Izdelali smo pogrinjke za našo mizo. 7. r je zasedel 4. mesto. Potem smo imeli zajtrk. Po zajtrku smo se oblekli in šli h gospe Škrinjar, ki nam je pokazala, kako se peče kruh. Ko smo prišli nazaj v šolo, smo napisali poročilo za spletno stran.

 

Nejc B. in Nejc P.

Naravoslovni dan se je začel ob 7.30 v računalniški učilnici. Začeli smo z izdelavo pogrinjkov, ki smo jih ogledali na spletu ali pa za ideje povprašali doma. Nato smo okrasili mize v jedilnici. Prinesli smo buče, jesensko listje, sveče … Po zabavnem okraševanju je v jedilnico prišla komisija, ki je naše mize ocenila. Vsi smo bili zelo na trnih, saj smo trdno pričakovali zmagovalno mizo in nagrado. Naš razred je dosegel 4. mesto in za nagrado dobil čokolado.  Jedilniške mize so bile  prečudovito okrašene, vsi smo se zelo potrudili. Po razdelitvi nagrad smo se lotili okusnega zajtrka: mleko, domač kruh, maslo, med. Pošteno smo se najedli, saj so domače jedi najbolj okusne. Po zajtrku smo se toplo oblekli in odpravili k prijazni gospe, ki nam je pokazala, kako speči domači kruh. Pripravila nam je tudi razne dobrote: suhe hruške, lešnike, orehe, sveže žemljice in bonbone. Potem smo se odpravili ven in si ogledali sladkosnede koze, ki so imele rade tudi čokolado. Vsi smo se zadovoljni vrnili v šolo. i

“Jabolko na dan prežene zdravnika stran”. (Ljudski pregovor)

Jan T. in Žiga

V  šolo smo  prišli ob  7.30 in pripravili dekoracije za na mize. Uporabili smo naravne materiale (orehe, veje, belo omelo …). Ko smo v razredu dokončali dekoracije,  smo jih odnesli v jedilnico. Čez nekaj časa je prišla komisija, ki je ocenila našo dekoracijo. Naš razred je dosegel 4. mesto. Četudi nismo bili prvi,  smo bili zelo ponosni na svoj pogrinjek, saj smo se zelo potrudili. Končno je napočil čas, da smo zajtrkovali. Zajtrkovali smo  med, maslo, mleko, kruh ter jabolka. Po zajtrku smo se obuli in oblekli  ter odšli na pohod. Šli smo na kmetijo Škrinjarjevih, kjer smo si ogledali peko kruha. Žemlje, ki jih je spekla gospa Anica, so bile zelo okusne. Spet smo napolnili naše želodčke in se segreli ob krušni peči. Napočil je čas za odhod, ampak hoteli smo še videti koze. Po ogledu  smo se odpravili proti šoli, napisali prispevek za spletno stran in tako končali naravoslovni dan.

“Kdor se redno smeji in dosti giblje, si zdravje zagotovi.” (Božidar Eržen)

Nika in Monika

Danes smo počeli veliko zanimivih stvari. Med drugim smo si tudi ogledali peko kruha. Najprej smo pripravljali pogrinjke za mizo. Vsaka miza je bila drugače okrašena. Ocenjevalci so bili kar strogi in zato smo si zaslužili le 4. mesto. Prvo mesto so dosegli učenci 9. razreda in za nagrado dobili čokolado. Po zajtrku smo se odpravili na pot, da bi si ogledali domačo peko kruha. Tam smo dobili domače žemljice, bonbone in suho sadje. Ogledali smo si tude koze in jih božali. Nato pa smo se odpravili proti šoli,  kjer smo napisali prispevke za spletno stran.

“Če začutiš, da si jedel, si že preveč pojedel.”   (Sebastian Kneipp)

Anja, Ela in Gabriela

Naravoslovni dan se je pričel zjutraj ob 7.30 uri. Zbrali smo se v računalniški učilnici, kjer smo začeli pripravljati dekoracijo za mizo. Naredili smo zelo različne dekoracije, ki so jih ocenjevali g. župan Mirko Cvetko, učiteljica Barbara Colnarič, kuharica Sonja Plejnšek, upokojena učiteljica Jožica Rakuša, svetovalna delavka Nataša Šuen. Naše delo so zelo pohvalili, saj smo se vsi potrudili. Najbolj izvirna dekoracija je bila dekoracija 9. razreda. Za tradicionalni zajtrk smo imeli: med, maslo, kruh, jabolka in mleko. Po zajtrku smo se učenci 6. in 7. razred odpravili na krajši pohod, in sicer do ge. Anice Škrinjar, ki nam je pokazala domačo peko kruha. Dobili smo tudi posladek: domače žemljice, bonbone, suho sadje, lešnike in orehe. Počasi smo odšli do šole ter se zahvalili za vse.

“Lakota je najboljši kuhar.” (Neznan avtor)

Sara B. in Natalija

Prišli smo v šolo in se pripravljali za dekoracijo naših šolskih miz . Dosegli smo četrto mesto, a smo vseeno bili veseli. Za zajtrk smo imeli veliko različnih vrst kruha (polnozrnati, koruzni …). Imeli smo tudi j med, maslo in domače mleko. Ko smo pojedli, smo  šli h gospe Anica Škrijar, kjer smo si ogledali peko kruha. Gospa nas je lepo pogostila z domačimi dobrotami. Zunaj smo še malo opazovali živali. Vrnili smo se v šolo in se zbrali v računalniški učilnici. Današnji dan mi je bil zelo všeč, ker smo lahko po svoje okrasili mize, si ogledali nekaj živali, bili lepo postreženi.

“Zrno do zrna pogača, kamen na kamen palača.” (Ljudski pregovor)

Benjamin

Danes smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk Naredili smo dekoracijo za mizo, ki so jo potem ocenili ocenjevalci: upokojen učiteljica Jožica, učiteljica Barbara, župan, ravnateljica, svetovalna delavka in kuharica. Za zajtrk smo imeli kruh, mleko, maslo in med. Po zajtrku smo se odpravili h gospe Škrinjar, ki nam je pokazala peko kruha in nekaj pripomočkov iz preteklosti. Po prikazu peke kruha smo se odpravili nazaj v šolo in napisali članek o današnjem dnevu. Tradicionalni zajtrk je bil zelo zanimiv, zabaven …

“Zjutraj jej kot kralj, opoldne kot meščan, zvečer kot berač.” (Ljudski pregovor)

Sara P. in Staša

19. 11.2015  smo se pripravljali na zajtrk, izdelovali okrasitev za mizo in  jedli.  Nismo dobili nagrade za prvo mesto, ampak mi smo bili zadovoljni z našo okrasitvijo. Ko smo se najedli,  smo si ogledali peko kruha pri gospe Anici Škrinjar.

“Bolje črn kos kruha, kakor prazna torba.” (Avtor neznan)

Jan A. in Janez

V četrtek smo si pripravili prtičke za naravoslovni dan. Naslednji dan smo nadeljevali s pripravo in naredili dekoracijo za mize. Dekoracije so nam ocenili ocenjevalci in določili zmagovalca. Zasedli smo 4. mesto. Na 1. mestu so bili učenci 9. razreda. Imeli smo tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku smo si šli ogledat, kako se peče kruh v krušni peči. To nam je predstavila gospa  Anica. Tam smo poskusili domače žemlje in kuhane hruške. Hranili smo tudi koze. Nato smo  se odpravili nazaj v šolo.  Najbolj všeč mi je bilo, ko smo hranili koze in jedli domače žemlje.

“Če kruh pade ti na tla, poberi in poljubi ga.” (Ljudski pregovor)

David in Aljaž

Ob 7.30 smo se vsi zbrali v šoli v računalniški učilnici. Vsi smo pripravljali razne pogrinjke. Ko je bila ura 8.45, smo odšli v jedilnico, kjer smo okrasili mize. Potem je prišla komisija in odločila, da smo dosegli 4. mesto. Sledil je  tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku smo se vsi oblekli in obuli ter se odpravili do družine Škrinjar. Tam so nam pokazali, kako se speče in naredi kruh. Za pokušino smo dobili doma narejen kruh in pijačo. Tam smo videli tudi koze. Odpravili smo se nazaj v šolo in se zbrali v računalniški učilnici. Opisati smo morali, kaj smo danes vse doživeli.

Evalina in Jana

(Skupno 261 obiskov, današnjih obiskov 1)