Za uspeh je potrebno mnogo truda, dela, skupinskega dela, novih idej, prilagajanja in odrekanja. Vse to so imeli fantje 8. razreda iz naše šole. V projektu GoCarGo so štartali že lani oktobra, ko so pričeli načrtovati svoj avtomobil Peel Pipi. Sledilo je ogromno dela. Srečevali smo se po sredah 6. in 7. šolsko uro. Avto je čedalje bolj dobival svojo podobo, sproti smo ga dopolnjevali vse do dokončne podobe. Potrebno je bilo izbrati še voznika. Naredili smo predtekmovanje. Izkazalo se je, da bo avto vozil Maj. Tako je prišel današnji dan, 28. maj 2024, ko smo se odpeljali na srećanje GoCarGo na Ptuju. Tekmovali smo v skupini električnih avtomobilov. Sovrstniki iz sosednjih šol niso počivali na lovorikah, ampak so izdelali kakovostne avtomobile. Naš avtomobil Peel Pipi, je bil tudi atrakcija med njimi.

Pa še poglejmo, kdo vse je pomagal izdelati avtomobil.

To so: Maj, Sebastjan, Anej, Bine, David, Tej, Marsel in Blaž. Mentor je učitelj Drago. In kako smo se odrezali?

Dosegli smo:

  • 1. mesto v slalomu
  • 1. mesto v skupini ocenjevanja učencev za izdelan avtomobil
  • 2. mestu v vožnji okoli ovir
  • 3. mesto v ocenjevanju voženj, predstavitve avtomobila in ocenjevanja komisije

Predstavitev avtomobila:

Anej:

Za načrtovanje avtomobila GoCarGo smo porabili tehniški dan.  Ta dan smo načrtovali avtomobil GoCarGo Učitelj nam je dal navodila. Morali smo narisati zamisel svoje ideje avtomobila, določili materiale, katera orodja bomo uporabili pri izdelavi, ter samo ime avtomobila.  Razdelili smo se v skupine po 2, delal sem s sošolcem Binetom. Jaz sem ga začel  risati avtomobil s programom Google Sketchup.  Bine pa je delal predstavitev najinega avtomobila. Inspiracijo za njega  sem dobil od najmanjšega avta na svetu Peel P50. Na koncu dneva sva bila izglasovana  kot zmagovalca.

Bine:

Jaz sem bil tisti, ki je naredil predstavitev, katera je predstavila najin avto in prepričala sošolce da naju izvolijo za zmagovalca. Predstavil sem materiale za izdelavo avtomobila, orodja, kij jih bomo uporabili. Odločila se sva, da bo avtomobil narejen iz vezane plošče, pri konstrukciji pa smo si pomagali z aluminijastimi trakovi, saj smo na ta način lažje dosegli zaobljene dele avtomobila. Odločili se smo da bo avtomobil modre barve, notranjost bo svetlo siva, sedež pa temno siv. Pri glasovanju sva zmagala. Premagala sva Silvi Car,

Marsel

Z delom smo pričeli novembra. Za izdelavo smo potrebovali 35 ur. Avto smo izdelovali v blok urah. Sreda 6. in 7. uro je bila namenjena ustvarjanju avtomobila. Z zanimanjem smo spremljali nastajanje avtomobila. Ideje so se kar same rojevale. Avto smo sproti izboljševali. Odločili se smo, da bomo izdelali avtomobil na električni pogon. Predvsem zaradi ohranjanja okolja, saj električni avtomobil nima izpustov CO2.

Tej

Z avtomobilom smo želeli poudariti naravovarstveno noto, zato smo avtomobil opremili s številnimi naravovarstvenimi gesli. Poudarili smo, da je električen, s tem varujemo naravo, ni izpustov CO2, napise smo izdelali v zeleni barvi, s tem smo poudarili čut za okolje. Tablica poudarja ime našega avtomobila, ter šolo, s katere prihajamo. Avtomobil smo želeli izdelati čim lažji. Na avtomobil smo ponosni, saj predstavlja naš trud. In tega ni bilo malo.

Maj

Kljub lepo izdelanemu avtomobilu, rabimo šoferja, ki ga bo vozil. Naredili smo predtekmovanje. Avtomobil bo vozil Maj. Pri fiziki smo spoznali, da mora avtomobil in šofer biti čim lažji, saj bo na ta način avto hitrejši. Med izdelavo smo se velikokrat šalili, da bo Maj moral med šolskim letom shujšati, če bo želel voziti avto. Sam se res nisem kaj prida zredil, zato upam, da bomo hitri. Želimo si odmevnega rezultata.

Sebastjan

Verjamemo, da so tudi ostale ekipe potrudile, kar vidimo tukaj na prizorišču. Upam, da so se imeli vsaj tako dobro kot mi pri izdelavi avtomobila. Ni nam žal časa, ki smo ga prebili skupaj pri izdelavi avtomobila. Ob izdelavi smo se tudi veliko naučili. Mogoče si izberemo naslednjo leto takšno srednjo šolo, kjer bomo lahko nadaljevali z ustvarjanjem. Letošnja avantura pa nam bo pri tem pomagala.

David

Prihajamo iz Osnovne šole Sveti Tomaž. V projektu GocarGo smo že deseto leto. Častitljiv ljubilej. Šolo obiskuje 152 učencev. Smo majhna šola, zato se tudi toliko bolj poznamo. Učenci se v 8. razredu zelo radi odločajo, da sodelujejo v projektu GocarGo. Še posebej všeč nam je bilo, ko smo obiskali Srbijo in Avstrijo. Upamo, da še kdaj uspemo v projektu Erazmus plus. Hvala lepa Srednji tehniški šoli Ptuj, ki nam omogoča, da razvijamo svoj potencial. Obljubljamo, da še pridemo. Lep pozdrav tudi od deklet. Tudi same so izdelovale avtomobil  Winx car Club, vendar jim je zmanjkalo časa. Predstavile ga bodo v naslednjem šolskem letu.

Vsem članom ekipe Peel Pipi čestitamo.

Mentor Drago

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)