Zutraj nismo imeli jutranje telovadbe. Telovadili smo z oblačili, ki smo jih tlačili- pardon zlagali v kovčke. Tudi posteljnino smo morali odložiti v preddverju. Pa še sobo smo pometli. Nato smo se odpravili v Strunjan, kjer smo si ogledali soline. Še prej smo si izmenjali številke in emaile s prijatelji iz sosednje šole. Ugotovili smo, da so tudi oni v redu. V Strunjan smo prišli kot bi mignil. Kondicijske priprave cel teden so nam pomagale. Ogledali smo si postopek pridobivanja soli, orodja, ki jih uporabljajo solinarji. Piranska sol je znana po kvaliteti. Malica se nam je prilegla kot vedno. Vrnitev domov je bila lažja, saj smo vedli, da je to zadnji napor. Ob vrnitvi smo opravili kosilo. Kot se spodobi,  za zaključek so bili dunajski zrezki. Sledila je ura druženja z družabnimi igrami. Nasvidenje Breženka, ostala nam boš v lepem spominu. Za nepoučene, breženka je ime polžu, ki na žalost zaradi podnebnih spremeb izginja v morju.  Moramo priznati, da so bili učitelji  super. Še dobro, da imamo koleščke na kovčkih, saj je bila pot do avtobusa kar dolga. Avtobus nas je pripeljal na postajo,  kot bi mignil. Vlak je odpeljal točno ob uri. Veliko smo se pogovarjali, da je vožnja z vlakom iz Ormoža do Kopra in nazaj cenejša kot vožnja z avtobusom od Kopra do Fiese, ki je trajala 1 uro tja in nazaj. V Ormožu so nas pričakali starši. Potrebno smo počitka in svoje postelje. Ljubo doma kdor ga ima. Na COŠD imamo lepe spomine.

DSCN4105

Slika 1 of 16

Nekaj misli učencev:

V šoli v naravi mi je bilo všeč to, da smo nekatere stvari morali narediti sami (učiteljev ni bilo zraven), zato smo se morali znajti sami. Všeč pa mi ni bilo, da se tudi nismo smeli družiti med sobami. Lahko bi imeli tudi več prostega časa, ne tako natrpanega urnika.

Riana

Meni se je bilo najbolj všeč to,  da ko smo imeli prosti čas, smo ga lepo izkoristili. Kaj se hrane tiče, ni bila po mojem okusu.  V četrtek pa je bil žur top, moja  najljubša stvar v celem tednu. Naslednjič ne bi šel tja,  ampak se bi raje odpravil na  smučanje.  Ribnica na Pohorju mi je bila najboljša šola v naravi. Kaj pa se COŠD tiče, bi jo  ponovil.

Gregor

V Fiesi sem spoznal veliko novih stvari. Ogledali smo si nekatere naravne in kulturne znamenitosti: mesto Piran, Malo in Veliko jezero v Fiesi, školjčišče v Strunjanu… Tudi aktivnosti v morju niso manjkale. Vozili smo se s kanujema. Bilo je lepo in  hitro je minilo.

Anel

V šoli v naravi sem se imela lepo. Všeč mi je bilo, da smo lahko supali in se vozili s kanuji. Zanimivo mi je bilo, kako pridobivajo sol v solinah.

Tia

V soli naravi mi je bilo vseč: kopanje, igranje odbojke, nogometa in supanje. Hrana je bila enkratna, dobra zelo posebej zajtrk in večerja. Najbolj od vsega mi je bilo vse,  da smo spoznali nove prijatelje, z njimi smo se zelo  zabavali, povrh vsega mi je bilo zelo kul,  ko smo se odpravljali domov,  ko smo sli v muzej soline. 🙂

Kristijan

V šoli v naravi smo se imeli v redu. Hrana je bila dobra. Zelo sem se zabaval,  ko smo igrali košarko,  supali in ko smo se lahko pred šolskim domom skupaj družili.

Gal

V šoli v naravi mi je bilo všeč, da so nam omogočili vožnjo z supi in kanujem. Hrana mi je bila dobra,  predvsem zajtrk in večerja,  V spominu mi bodo ostali pohodi do Pirana zvečer,  do Portoroža in Strunjana. Sladoled ni bil slab,  ampak cena je bila višja kot pri nas doma. Zadnji dan  mi je bil zelo všeč ogled solin.

Jure B.

Bilo je zelo zabavno. Do Fiese nas je čakala  dolga vožnja z vlakom. Imeli smo lepo vreme. Radi smo se  kopati v vodi. Hrana je bila dobra,  imeli smo se lepo. Bilo bi boljše,  če bi se lahko malo pozneje zbudili. Pohodi so bili zelo dolgi. 

Jure Š

Večerni sprehodi v  Piran so mi bili všeč. . Hrana mi je bila okusna. Dolgi pohodi mi niso bili všeč.

Tadej

V šoli v naravi mi je bilo  prijetno. Vožnja je bila sicer dolga, ampak se nisem tako dolgočasil. Mislim da je bilo teh aktivnosti skoraj malo preveč,  lahko bi imeli več prostega časa. Zaradi hišnega reda , smo se družili izven sob.  Kopanje je bilo dobro. Kopalo se nas je malo učencev. Z vsemi slabimi in dobrimi občutki, sem  na koncu vseeno zadovoljen,  sem užival.

Tobija

V šoli v naravi  mi je bilo super. Všeč mi je bilo,  da smo imeli veliko športnih in družabnih iger.  Hrana mi je bila zelo všeč, ker je bila raznovrstna. Ni pa mi bilo všeč,  da smo se morali zbuditi zgodaj, z  jutranjo telovadbo.

Miha

Meni so  v šoli v naravi bile všeč  dejavnosti. Spoznal sem veliko novih prijateljev s sosednje šole. Hrana mi je bila zelo dobra,  še posebej zadnji dan,  ko je bil za kosilo zrezek.

Niko

Šola v naravi mi je bila  dokaj vredu. Všeč so mi bile aktivnosti, ki smo jih imeli tam (supnje, kanu, odbojka,…). Ni mi bilo všeč, da smo toliko hodili.

Larisa

Naučila sem se dosti o morskem svetu in Primorski. Bilo je naporno zaradi hoje. Všeč mije bilo druženje z prijatelji.

Lara

V šoli v naravi smo spoznali veliko učnih vsebin, ki so mi bile zanimive (nekatere). Hrana je bila okej. Kar bi spremenila je, da bi se lahko obiskovali po sobah in po programu imeli manj aktivnosti, saj je to bilo za mene preveč.

Ela

V šoli v naravi mi je bilo všeč, da smo se veliko družili in imeli veliko naravoslovnih vsebin. Všeč mi je bilo tudi samostojno delo v skupinah.

Alisa

V šoli v naravi mi je bilo všeč, da smo bili po skupinah. Hrana je bila zadostna. Veliko smo se družili s prijatelji.

Danaja

V Fiesi mi je bilo lepo. Všeč mi je bilo, ko smo igrali odbojko in se vozili s kanuji. Všeč mi je tudi bilo, da smo se povezali z drugo šolo.

Maja

V šoli naravi mi je najbolj bilo všeč, ko smo imeli prosti čas, saj smo igrali odbojko in smo se imeli zelo fajn. Urnik je bil sicer naporen, ampak ni bilo preveč hudo. Vsebine so bile zanimive, najbolj so mi bile pri srcu sicer športne. Bilo je lepo in smo se tudi bolj povezali med sabo in s drugo šolo.

Leja

V šoli v naravi je bilo v redu. Všeč mi je bilo, da smo se veliko naučili. Uživala sem.

Tjaša

V šoli v naravi mi je bilo všeč, ko smo igrali odbojko,  se vozili s kanuji in  supali. Hrana je bila odlična, Všeč mi je bilo, da smo spoznali nove prijatelje.

Deja

Všeč mi je bilo, ko smo imeli prosti čas in ko smo šli v Piran. Hrana mi ni bila ravno najboljša, pa tudi tamkajšnji učitelji niso bili tako prijazni kot  v naši šoli. V to šolo v naravi ne bi več šla. 

Manja

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)