Ne moremo verjeti, danes je že četrtek, jutri gremo domov . Po opravljenem zajtrku in telovadbi,  smo se odpravili v Portorož, na vrsti je bil turizem. Tega v Portorožu res ne manjka. Grand hotel Bernardin *****je res nekaj posebnega. Za njim se nam je prikazal hotel Histrion**** .  Reševali učne liste, nato smo se pogovorili, kaj vse vpliva na turizem. Pot nas je vodila mimo slaščičarne. Kakšen sladoled. Mjami. Ste vedeli, da iz Portoroža lahko pridete v Strunjan skozi tunel, skozi njega je nekoč vozila železnica. V Strunjanu blizu solin se je podoba kraja močno spremenila. Najbolj nas je impresionirala naravna stena iz klifa. Čudovito. Pešačili smo mimo Pacuga in končno uspeli priti v Breženko. To pa je bil pohod in pol. Samo, da zvečer ne bi spet pešačili. Ko smo se najedli, naenkrat nismo bili več utrujeni, saj je bil prosti čas za odbojko, družabne igre, druženje. Čakali sta nas še dve vsebini: raziskovali smo obrežni pas morja. Ugotovili smo, da se morje zelo spreminja zaradi podnebnih sprememb. Saj drugače se 12. oktobra ne bi mogli kopati. Nato smo pripravili školjke na istrski način. Ta se razlikuje od dalmatinskeg. V istrskem  ne uporabljamo paradižnikove mezge.  Sami smo pripravili školjke pod učiteljevim vodstvom. Veste, da me zelo mika, da vam izdam, kdo sta bila kuharja. Imam čudovite posnetke, ki bodo zagledali luč na valeti. Zato vljudno vabljeni na našo valeto, kjer bo prikazano vse, kar ni za širšo javnost. Po večerji smo imeli zaključni ples. Srčki so kar poskakovali po plesišču. Mogoče  bi ostali še kakšen dan? Jutri pa že domov. Lahko noč.

DSCN4061

Slika 1 of 37

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)