Nekaj misli učencev:

Danes smo naredili škatlico za nakit. Najprej sva iz lesa izbrusila obliko polkroga in šla do naslednje klopi. Potem sva vzela kos lesa, na njega zarisala mere in ga izrezala. Izrezane kose sva nato zlepila.  Potem sva na pokrov škatle narisala risbe živali in napisala svoje ime. Na koncu sva z blagom na škatlo prilepila pokrov in škatlo lakirala.

Jure Š in Gal

Najprej smo se razdelili v več skupin. Nato nam je učitelj dal navodila in pričeli smo delom. Vzeli smo les in ga izmerili, razžagali in zbrusili. Kasneje smo vzeli kvadratni les in nanj prilepili letve. Narisali smo si sliko in jo z pirografom zažgali. Debelejšo letev smo zbrusili, da je dobila podobo knjige. Vse skupaj smo zlepili in dodali trak, da se lahko knjiga zapira in odpira. Cel izdelek smo zlakirali. S svojim izdelkom sva zadovoljni. Pri delu sva sodelovali, si pomagali in se zabavali.

Larisa in Deja

Danes nama je bil tehniški dan zelo super, delo nama je šlo super, nisva imeli nobenih večjih težav. Najprej sva izrezali strani škatle, potem sva na stranice zalepili na spodnjo podlago. Nato sva na pokrov narisali različni motive in nekaj gor napisali, nato sva vse skupaj zažgali. Nato sva zbrusili rob škatle v obliko polkroga  in ga zalepili. Na koncu sva še z trakovi, zalepili pokrov da je vse skupaj povezano in ga še polakirali.

Leja in Alisa

Izdelek mi je všeč, naučila sem se veliko novih stvari, nisem imela težav in bilo je zelo zanimivo.

Danaja

Bilo je super, naučila sem se veliko novih tehnik, postopkov… Skratka bilo mi je všeč in bil zelo poučen tehniški dan… Z izdelkom sem zeloo zadovoljna.

Ela

Všeč nama je bilo da: smo lepili ustje na škatlico, ko smo zarisovali slikice, in ko smo brusili les. Naredili sva si zelo lepo škatlico. Pri tem sva zelo uživali. Najbolj nama je bilo všeč ko smo žgali na les.

Lara in Tjaša

Izdelava mi je šla kar dobro , pri lepljenju sem imel več težav . Končni izdelek je bil kar dober , z izdelkom sem zadovoljen .Potreboval sem malo pomoči .Tadej izdelava skrinjice.

Jure b

Izdelava mi je uspela , pri brušenju sem imel težave . Končni izdelek je dober , z izdelkom sem kar zadovoljen Rabil sem malo pomoči

Tadej

Izdelava mi je bila všeč, zanimiva. Pri delu nisem imela težav. Najbolj pa mi je bilo všeč okraševanje. S svojim izdelkom sem zadovoljna.

Tia

Današnji tehniški dan mi je bil zelo všeč, če ravno sem prvi povzročil težave. Delo mi je šlo dobro od rok. Zataknilo se mi je edino, ko sem lepil in mi je malo razpadalo. Za delo sem uporabil: pilo, svinčnik, kotnik, ravnilo, žago, brusni stroj, lepilo in zažigalnike za les.

Tobija

Danes je bil čudovit dan, in imeli sva se lepo. Všeč nama je bilo, ko sva žgali les, brusili in žagali. Delali sva z lesom in raznimi pripomočki. Ta dan je bil nekaj posebnega, ker smo si izdelali skrinjico za nakit.  Na začetku smo bili razdeljeni v več skupin. Smo žagali, brusili, žgali, rezali, lepili in izdelek zaščitili. Všeč nama je bilo, da smo delali skupaj, se zabavali pri delu in pomagali drug drugemu.

Riana in Viktorija

Pri delu nisva imela težav. Uporabila sva: rašplo, brusilni stroj, žago, lepilo, pirograf, usnje, in vezano ploščo.

Niko in Miha

Midva sva se imela zelo zelo dobro in ni bilo kakih koli težav z kakim žaganjem, brušenjem, lepljenje,…

Naučila sva se marsikaj novega!

Gregor in Anel:)

 

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)