Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kategorije:

Največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu 16. februar 2023 ob 11. uri

Zakaj sodelovati?

Združite se z več tisoč osnovnošolci iz vse Slovenije in se s skupnimi močmi poskusite vpisati v slavno knjigo GUINNESS WORLD RECORDS! Najboljše tri šole bomo nagradili s sredstvi za nakup računalniške opreme v skupni vrednosti 10.000 evrov.

Nasveti za učence

Glavne zvezde tega dne boste prav vi! Vaše znanje, spretnost in hitrost bodo ključne za postavitev svetovnega rekorda. Preberite nasvete, članke in rešite pripravljalni kviz. Klikni na povezavo.

https://spletnikviz.a1.si/nasveti#za-ucence

Povezave na kviz za spletne brihte

https://spletnikviz.a1.si/nasveti#kviz

Četrtek, 16. 2., 11.00

Kviz bomo pričeli točno ob 11. uri. Priporočamo, da se z učenci v prostoru zberete vsaj 30 minut pred pričetkom in čas do začetka kviza izkoristite za razdelitev edinstvenih kod med učence (najdete jih v priponki tega maila) in priklop na prenos v živo. Video prenos na platformi YouTube se bo začel ob 10.45 na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=FjLXUEQpsPo

Edinstvene kode in prijava v kviz

V priponki vam pošiljamo edinstvene kode za vašo šolo. Svetujemo vam, da kode pravočasno natisnete in jih razdelite učiteljem glede na število učencev. Učitelji, ki bodo po razredih sodelovali v kvizu, naj na dan kviza kode razdelijo med učence. Vsak učenec prejme eno edinstveno kodo, ki jo mora ob prijavi v kviz vpisati v svojo napravo. Vsaki šoli smo priskrbeli nekaj odstotkov več kod, če bi v zadnjem trenutku želelo sodelovati več učencev.

Enostavnejše orodje za reševanje kviza v slovenščini

Zaradi velikega števila udeležencev kviza smo poiskali novo platformo za reševanje kviza. Kviz bo potekal v orodju Piing (in ne Kahoot!), izbrano orodje je enostavnejše za uporabo, zahteva manj korakov za prijavo v kviz in je na voljo v slovenskem jeziku, kar še olajša sodelovanje.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)