Projekt Rastemo s  športom se nadaljuje tudi v času počitnic!

V petek, 3. 8. 2018, smo z učenci 3. skupine (5.-6. razred) izvedli deveto športno urico, v kateri smo obravnavali vsebine iger z žogo, natančneje košarke. Najstarejši udeleženci projekta so se prelevili v košarkarske mojstre in preizkusili svoje spretnosti vodenja, podajanja in meta na koš. Športna urica je, kot vedno, potekala v sproščenem vzdušju, kar se je poznalo tudi na zelo uspešnem metu učencev na koš. Na koncu smo kot vedno strnili svoje vrste in v en glas zavpili: “Rastemo s športom”.

V naslednjih treh petkih, 10. 8., 17. 8. in 24. 8., smo z učenci vseh treh skupin izvedli športne urice, v katerih smo obravnavali vsebine rokometa. Kot vedno, smo se najprej dodobra ogreli z igro lovljenja, potem pa smo s pomočjo gimnastičnih vaj poskrbeli za manjšo možnost poškodb. Najmlajši so v poligonu preverili svoje rokometne spretnosti (vodenje, podajanje in zadevanje tarče) z lahko žogo v obliki poligona. V drugi skupini so učenci vsebine nadgradili z določenimi nastavki komolčne podaje, v najstarejši, tretji, skupini pa so učenci preizkusili zahtevni trokorak in met na gol, pri čemer so skušali zadeti pripravljeno tarčo. Športne urice smo zaključili s sprostitvenimi igrami in s tradicionalnim vzklikom.

Naslednja športna urica šele predvidoma v petek, 7. 9. 2018, na bazenu, ko bodo prisotne vse tri skupine. Takrat bodo učenci preverili svoje plavalno znanje in se ob tem tudi zabavali, kar pa je bistvo in rdeča nit tega projekta.

 

Do takrat pa … “Rastemo s športom!”

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 2)