NARAVOSLOVNI IN ŠPORTNI DAN

V torek, 20. 9. 2016, smo se učenci 7., 8. in 9. razreda odpravili na čisto »ta pravi« izlet. Naše telo in gibanje smo povezali z naravo in doživeli poučen ter zanimiv dan, ki nam bo za vedno ostal v spominu.

Ob deveti uri je bil napovedan izbruh vulkana na Goričkem.  Kako se je treslo in kadilo. Izvedeli smo veliko zanimivih stvari o delovanju vulkanov, kamninah in z vlakcem doživeli pravo adrenalinsko vožnjo. V svojo deželo nas je namreč popeljal krtek Oli. Ogledali smo si 3D film o nastanku našega planeta Zemlja in ga doživljali z vsemi čuti. Komaj smo pobegnili dinozavrom, na koži občutili vročino in dež in ne boste verjeli – tudi snežilo je. Spoznali smo okusne recepte za izdelavo magmatskih, sedimentnih in metamorfnih kamnin, ki jih lahko na koncu celo poješ.  Mmmmmm … 🙂

Ker smo postali že pošteno lačni, smo se okrepčali s toplo malico. Dneva pa s tem še ni bilo konec.

V prijetnem jesenskem soncu smo se odpeljali do Pustolovskega parka Bukovniško jezero. Sprehodili smo se po gozdu, se osvežili z vodo iz studenca Svetega Vida in nato polni pričakovanj odpravili na kraj, ki je bil prepleten z mrežami in »potkami« visoko v zraku.

»Le kaj nas čaka?« smo se rahlo prestrašeni spraševali. Vendar je ta negotovost kmalu splahnela. Ko smo osvojili tehniko pripenjanja na jekleno vrv, smo opravili prvi preizkus naših sposobnosti. Postajali smo vedno bolj pogumni, želeli smo si več.

Tako smo čisto vsi preizkusili svoje spretnosti, premagali strah in že čez nekaj minut postali pravi akrobati v zraku. Najraje bi kar ostali visoko na drevesih. Preplezali smo vse, kar je bilo možno, krepili naše mišice, si pridobivali samozavest in se učili reševanja težav.

Z nasmehom na obrazu smo se odpravili proti domu. In nič zato, če nas je bolela kakšna mišica. Preživeli smo namreč krasen dan in zagotovo si takšnih želimo še več.

 

VIDEO si lahko ogledate tukaj!

 

Barbara Colnarič, prof.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)