17. 3. 2016 smo imeli učenci 6. a razreda tehniški dan. Izdelovali smo skrinjico. Učenci so dobili material za izdelavo skrinjice. Iz njega so morali sestaviti in izdelati skrinjico. Spoznali so številne obdelovalne postopke, kot so žaganje, merjenje, brušenja, rašpljanje, lakiranje, žganje na les, lepljenje. Delali smo z povratno in tračno žago, električnim brusilnikom, z rašplo. Tehniški dan je trajal 5 šolskih ur. Na koncu smo pripravili razstavo, se fotografirali in pripravili prispevke za spletno stran. Upoštevati smo morali zudi pravila varnega dela z orodji, Z delom učencev in z njihovimi izdelki sem zelo zadovoljen.

Nekaj misli učencev:

Alja Belec: Vsak je izdelal svojo skrinjico. Nekateri so imeli več težav kot drugi, vendar smo jo vsi dokončali. Meni je moja skrinjica zelo všeč, ter sem z njo zadovoljna.

 Nuša Marin: Na tehniškem dnevu smo izdelovali skrinjico za nakit. Bilo mi je zelo všeč, ker smo se tudi zabavali. Ta tehniški dan bi z veseljem ponovila.

 Katja Belšak: Bilo je super, saj smo na les žgali svoje motive. Skrinjica mi je zelo všeč. Upam, da bo še več takih dni, ter da si bomo naredili še več izdelkov.

 Damjana Kuharič: Vsak si je po želji skrinjico tudi zlakiral. Sama sem zadovoljna z izdelkom. Bil je zelo lep dan. Izbrala sem motiv miška.

 Tina Vučina: Pet  ur je  minilo hitro. Delali smo zelo pridno. Na svoji skrinjici imam miško. S skrinjico sem zelo zadovoljna.

 Laura Rakuša: Danes mi je bilo zelo všeč, ko smo izdelovali skrinjico. S skrinjico sem zadovoljna.

 Alja Mesarec: Danes smo spoznali nekaj novih orodij. Z izdelano skrinjico sem zadovoljna. Na tehniškem dnevu sem se dobro počutila. S skrinjicami smo se tudi slikali in pripravili razstavo.

 Sara Kovačič: Tehniški dan mi je bil zelo všeč. Z izdelkom sem zadovoljna. Najbolj všeč mi je bilo, ko sem na skrinjico žgala motiv konja.

 Vanesa Cimerlajt: Tehniški dan mi je bil zelo všeč. Spoznala sem novo orodje – rašplo. Z izdelkom sem zelo zadovoljna. Upam, da še si naredimo kakšen izdelek.

 Gaja Li Pukšič:Tehniški dan mi je bil super. Seveda sem z izdelkom ponosna, saj sem vanj vložila veliko truda.

 Benjamin Rep: Pri delu so mi pomagali tudi sošolci. Z orodjem sem se mučil, saj sem z njim delal prvič. Zame je bil uspešen dan, saj sem z izdelkom zadovoljen.

 Pri tehniki je dobro, saj imamo dobrega učitelja. Spoznala sem sesalec, ki je večji kot meter. Z njim smo na koncu posesali učilnico. Škatlice za nakit sem zelo vesela.

Rene Cizerl: Najbolj všeč mi je bilo, ko sem brusil les, lepil stranice, žgal na les. S svojim izdelkom sem zelo zadovoljen.

 Žiga Miha Erjavec: Delo je potekalo po skupinah. Vsaka skupina je izdelala določen del skrinjice. Upam, da bomo izdelali še več izdelkov, saj mi je bilo zelo lepo in zabavno.

 Lara Zupanc: Na začetku tehniškega dne smo dobili natančna navodila, upoštevati smo morali tudi pravila varnega dela s stroji. Na srečo sem pri krožku spoznala že vsa orodja, zato nisem imala pri izdelavi skrinjice večjih težav. Tehniški dan je bil poučen in zanimiv.

 

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)