V letošnjem decembru bomo ob Svetovnem tednu poučevanja računalništva in informatikeposkušali privabiti  10 milijonov učencev in dijakov po celem svetu, da se preizkusijo v “uri programiranja”, kar bo največja tovrstna iniciativa, ki se je zgodila kadarkoli. Učitelje računalništva in informatike vabimo, da se odzovejo vabilu  in s svojimi učenci in dijaki vseh starosti  eno šolsko uro namenijo spoznavanju osnov računalništva in informatike. Računalništvo in informatika obsegata pomembna temeljna znanja  za vse učence, dijake in študente, ne glede na njihovo starost in ne glede na to, za kateri poklic se bodo odločili. Vse preveč učencev in dijakov, pa tudi njihovih učiteljev je prepričanih, da je programiranje, torej postopno zapisovanje ukazov, težko, in da vsebuje veliko matematike. Ura programiranja s pomočjo navodil in priprave, ki jih najdete v naših gradivih, je zasnovana tako, da vas prepriča,  da to ne drži. Brez kakršnih koli zahtev po predznanju matematike ali računalništva…. VSAK se lahko preizkusi. Tudi ti!

Letos se bomo preizkusili v programiranju plesalcev. Vsak se bo sam odločil, ali mu lahko zapleše robotek, jelenček, mačka,… izbral boš svojo glasbo, tudi plesne korake. Vsak si bo ustvaril svojo plesno skupino, s katero bo zaplesal. Mislim, da bo zelo zanimivo. Oglejte si video o uri plesa, ki jo boš doživel v računalniški učilnici ob svetovnem dnevu programiranja na Oš Sveti Tomaž. Programiranje bo potekalo med 3. in 7. 12. 2018 v računalniški učilnici Oš Sveti Tomaž.

Prijaviš se tako, da klikneš tukaj in zapišeš svoje ime v tabelo svojega razreda. Urnik bomo naredili naknadno glede na število prijavljenih učencev. Pa zaplešimo skupaj .

Urnik programiranja

Ura Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
0. 2 razred 3. razred 4. razred, 5. razred 5. razred 4. razred /niso pri folklori
1.
2.
3.
4.
5.
6. 7. razred
7. 6. razred 8. razred 9. razred/5. razred

Vodja: Drago Slavinec

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)